AC/DC започва европейското си турне в Лисабон с Аксел Роуз (ВИДЕО)

Португалската публика първа ще чуе тази вечер Аксел Роуз от Guns N Roses да изпълнява хитовете на австралийските рокаджии от AC/DC, които започват в Лисабон европейското си турне без певеца си Брайън Джонсън заради проблемите му със слуха, съобщава АФП.

Замяната беше обявена в средата на април. През март лекарите предупредиха Брайън Джонсън, че ако продължава да пее на сцена, може да оглушее. Затова AC/DC отложиха серия от концерти в САЩ. Аксел Роуз и AC/DC ще се представят в Лисабон пред публика от 60 000 души. Ще последват още 11 концерта в Европа.

„Брайън Джонсън е „велик певец и това е голямо предизвикателство“, заяви Аксел Роуз в интервю за британското радио BBC 6. Той уточни, че сам е предложил помощта си на австралийските музиканти, веднага щом е прочел за проблема на Брайън Джонсън.

За Джонсън, който се присъедини към AC/DC през 80-те години на миналия век, след смъртта на Бон Скот, здравословният проблем е тежък удар.

„Това беше най-черният момент в професионалния ми живот“, каза той в посланието за феновете му. Той увери, че ще продължи да записва песни в студио.

AC/DC репетират от две седмици в Лисабон с новия си певец.

„Започна по-скоро добре, а след това нещата още се подобриха. Надявам се да успея да завърша първия концерт, без да ме уволнят“, каза Аксел Роуз пред британското издание „New musical express“.

Някои фенове на групата обаче въобще не са доволни от промяната.

„Фен съм на AC/DC , а AC/DC без Брайън Джонсън не е същото“, написа един от тях в интернет. Друг заяви, че въобще не харесва Аксел Роуз. Има и такива, които са любопитни какъв ще е резултатът.

Проблемът със слуха на Брайън Джонсън е поредният от цяла серия за AC/DC. Групата се раздели с един от основателите си Малкълм Йънг, който страда от деменция. Барабанистът й Фил Ръд пък беше осъден през юли миналата година в Нова Зеландия заради заплахи за убийство и притежание на наркотици.

След концертите в Европа Аксел Роуз ще се върне в САЩ за турнето на Guns N Roses.

Снимки:  metalsucks.net

Подобни статии

Top