Адриан Андреев загуби от Алекс Де Минор в Анталия - DC news

Адриан Андреев загуби от Алекс Де Минор в Анталия

Българинът направи 2 пробива срещу първата ракета на Австралия, ще се изкачи с около 120 места в световната ранглиста

Адриан Андреев оттъпи на Алекс Де Минор във втория кръг на основната схема на АТП 250 турнира на твърди кортове в Анталия. 19-годишният български тенисист загуби с 3:6, 1:6 от четвъртия в схемата Алекс де Минор. Преди този мач Андреев записа три победи в турнира, след като в квалификациите победи Лукас Клайн и Андреа Вавасори, а вчера постигна първи успех в основна схема на АТР турнир след успех над представителя на домакините Марсел Илхан.

Андреев игра достойно срещу първата ракета на Австралия. Той постигна два пробива, като в много от геймовете даваше сериозен отпор на съперника.

В първия сет Адриан постигна пробив още в първия гейм, който веднага след това беше върнат. Де Минор стигна до нов брейк за 4:2, но Андреев успя да го върне моментално. Следващите два гейма отидоха на сметката на световният №23, а с това и сета. Втората част бе оспорвана като игра, но не и като резултат. Адриан изпусна възможност за пробив при 1:3, а Де Миниор успя на три пъти да стигне до брейк.
С доброто си представяне в турския курорт Андреев заработи 5700 евро и 32 точки за световната ранглиста, в която ще прогресира с около 120 места и ще влезе за първи път в кариерата си ще влезе в първите 450.

Подобни статии

Top