Адв. Димитър Марковски: Акцията, за която е арестуван шефът на Трето РУ, е изцяло документирана

Акцията е била в склад на фирма в Асеновградско, която е произвеждала марихуана за медицински цели

Акцията, заради която е задържан шефът на Трето РУ в Пловдив Самуил Хаджиев, е била изцяло документирана по съответния за МВР ред. За нея е бил информиран директорът на ОДМВР-Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев, който също е участвал в полицейската проверка. Това заяви пред bTV тази сутрин адвокатът на Хаджиев Димитър Марковски.

Той разкри, че акцията е извършена след постъпила оперативна информация в Трето РУ.

„Постъпва информация в Трето РУ чрез оперативни способи и лица, които са установени по делото, за това, че в склад в асеновградското село Болярци има 10 тона марихуана. Нали разбирате, че това количество е достатъчно да залее целия нелегален пазар на наркотици в държавата? След като получава тази оперативна информация Самуил Хаджиев е уведомил директора на ОДМВР-Пловдив ст. комисар Рогачев, тъй като това е колосално количество наркотик. Когато става дума за 10 тона марихуана се уведомява най-високопоставеното ръководство на дирекцията. Двамата с Рогачев отиват на място„, посочи защитникът.

Началникът на Трето районно Самуил Хаджиев остава зад решетките

Според него второто прозрение на прокуратурата – за използване на лични автомобили от полицейските служители по време на акцията, също е несъстоятелно.

„Организира г-н Хаджиев акцията, но нали разбирате, че не може да се отиде на място с пуснатите лампи на служебните автомобили? Той разпорежда служителите да отидат с личните си автомобили и да отцепят района, за да може видят кои лица влизат и излизат в този склад, за който се знае, че има 10 тона марихуана. Той си пали личната кола и тръгва“, обясни Марковски.

На въпрос дали началникът на Трето РУ е бил с униформа по време на акцията, адвокатът беше категоричен: “ Не е бил с униформа, той не е задължен да носи униформа като шеф на Трето РУ“. 

1 2

Подобни статии

Top