Адвокат към свидетел по делото „Темелков“: Черпил ли си шефа на полицията? (СНИМКИ)

Започнаха разпитите на 76 свидетели

В Пловдивския окръжен съд започнаха разпитите на призованите общо 76 свидетели по делото срещу бившия началник на РУ Асеновград Димчо Темелков, който в момента е зам.-кмет на Асеновград.  Той е подсъдим за 4 обвинения, повдигнати за престъпления, извършени по времето, когато бе  шеф на асеновградската полиция.

Призовават 76 свидетели по делото срещу зам.-кмета на Асеновград (СНИМКИ)

Тази сутрин в пред съда застана Шерефетин Ибрям, който трябваше да обясни как племенникът му бил хванат да кара лек автомобил без книжка. В съдебната зала стана ясно, че ромът се обади на Темелков, когото познавал от доста време и по думите му били „семейни приятели“, и обещал да го почерпи.

По време на кръстосания разпит адвоката на бившия полицейски шеф попита свидетеля: „За този случай почерпи ли г-н Темелков?“. „Никога“, отговори Ибрям. А после обясни, че тъй като двамата се познавали отдавна, от време на време се черпели с кафе и безалкохолно. „Познаваме се от улиците на Асеновград и от пазара“, поясни Шерефетин и допълни, че Димчо Темелков познавал и четиримата му сина, които работели на площадка в Пловдив.

1 2

Подобни статии

Top