Адвокат Марковски: Не само Лерца е виновна за трагедията с полицая

Условна присъда поиска адвокатът на Лерца

„В Сливенския затвор човек не се поправя, там се оцелява, освен ако не си с къса коса и широки рамене“. Това заяви в пледоарията си пред Апелативния съд днес адвокатът на бизнесдамата Катя Лерца – Марин Марковски. По този начин топ юристът помоли съдебния състав да постанови условна присъда за Лерца, която обжалва днес наказанието си от 2 години и 4 месеца затвор и отнемане на шофьорската книжка за 4 години.

Съдът ще се произнесе в едномесечен срок по жалбата на бизнесдамата, която поиска да бъде отменена присъдата й, наложена от Окръжния съд под тепетата на 5 януари. Преди година на бул. „Санкт Петербург“ край парк Лаута тя уби с джипа си 36-годишния полицай Дилян Палазов.

2 години и 4 месеца затвор за Катя Лерца (СНИМКИ И ВИДЕО)

Тежкият пътен инцидент стана на 13 май, докато полицаят участвал в охраната на Народния събор на Лаута. Той вдигнал палка, за да спре джипа „КИА“, шофиран от бизнесдамата, но тя не успяла да спре и се врязала в ченгето.

Припомняме, че делото през януари премина по съкратената процедура, а защитникът на Катя Лерца – Марин Марковски, успя да й извоюва присъда в размер, близък до минималния (законът предвижда за това наказание от 2 до 6 години лишаване от свобода).

Адвокатът на близките настоя за по-голямо наказание

На делото днес от апелативна прокуратура настояха присъдата на бизнесдамата да бъде потвърдена, а адвокатът на съпругата на полицая Делка Палазова – Димитър Найденов, настоя за увеличаване на наказанието.

Според защитника на Лерца обаче,  тя не е била единственият виновник за тежкото произшествие, а е имало още двама съпричинители – шофьорката, която се е движила пред Лерца и е набила спирачки, както и самият Делян Палазов.

Пред съда Катя Лерца заяви, че когато е била заловена да шофира без книжка месец след трагедията – на 25 юни 2017 година, детето й било болно и отишла до аптеката на местен хипермаркет за лекарства. След задържането й, полицаите я държали три часа с болното й дете, което имало температура, за да й връчат прокурорско постановление.

„Искам да си гледам децата в къщи“, каза накрая шофьорката и си тръгна, без да каже нищо пред медиите.

Подобни статии

Top