Адвокат се жалва от полицейски терор, карловски ченгета били сина му (СНИМКИ)

От полицията съобщиха, че момчето нанесло телесна повреда на полицай

Адвокатът Станко Маринов от Карлово и 19-годишният му син Петър Маринов се оплакаха от полицейски терор и произвол, съобщи БЛИЦ. Пред агенцията младежът, който е студент в Пловдив и няма криминални прояви разказа, че в петък около 20.20 часа на тъмна уличка в Карлово, докато се прибирал към дома си, претърпял странен и страшен инцидент.

До него спрял червен автомобил, излезли двама души, които не били в полицейска иниформа, казали му, че са полицаи и извадили значка. Момчето се уплашило, не видяло карта, нито друга легитимация, мъжете го гледали строго. Зад тях имало още двама полицаи, с униформи, но Петър не ги видял в тъмното, става ясно впоследствие. Помислил, че това е обир, хукнал да бяга. Тревожността му се повишила и от заболяването му-студентът има тежка форма на диабет и е инсулинозависим.

След кратко преследване, до къщата на Левски, чул щркакане на предпазител на пистолет и си помислил: „По-добре да ме оберат, отколкото да ме застрелят“ и спрял. Уплахата му, че става въпрос за мними полицаи дошла и от това, че още при излизането си от колата, мъжете започнали да му дърпат телефона от ръцете.

По-късно ще стане ясно, че това са истински полицаи от РУ Карлово, които същата вечер са извършвали проверка за наркотици и спрели да проверят момчето, тъй като им се видяло като потенциален криминален тип. Било със слушалки в ушите, вероятно за това не ги е чуло какво казват, било с очила и суитчър с качулка на главата.

След като спрял, ченгетата го повалили на земята.

По думите на Петър той е бил бит жестоко, лицето му е с кръвонасядания, едната ръка също. Студентът твърди, че са го ритали в главата и са стъпвали с обувки по ръката му. Наричали го „копеле мръсно“ и други обидни квалификации. Петър е категоричен, че е разбрал, че това са полицаи, едва когато към тях се приближили другите двама униформени. Те се държали любезно с него. Бил арестуван и откаран в РУ Карлово. Там го карали да подписва документи без да има време да ги прочете, заплашвали го, твърди момчето.

Извикали лекар, но и той не му обърнал внимание, въпреки, че от притеснение и заради диабета, състоянието на момчето се влошило рязко. Била му взета обаче чантичката, в която били лекарствата и инсулина, нямал достъп до храна. Бил пуснат от полицията след около два часа престой зад решетките, едва се прибрал в дома си. И момчето, и разследващи, коментираха пред БЛИЦ, че при проверката в него не е намерана дрога, нито друго забранено вещество.

1 2

Подобни статии

Top