Адвокат: Цар Киро разчиства бизнес интереси с клиента ми (СНИМКИ)

Натопил го за ограбеното злато от сестра му Марийка в Йоаким Груево

Ромският бос Кирил Рашков, по-известен като цар Киро, е натопил 59-годишният Йордан Станчев, за въоръжения грабеж над сестра му Марийка, извършен преди година в къщата й в садовското село Йоаким Груево.  Целта е разчистване на бизнес интереси, заяви пред журналисти в кулоарите на съда днес адвокатът на Станчев Илия Тошев.

Йордан Станчев,  47-годишният Марин Петров, 36-годишният Александър Кочев и Александър Данев – на 37 години застанаха пред съда днес за втори път по обвинение, че през май 2017 година, са влезли маскирани в дома на 72-годишната Марийка Илиева, вързали нея и племенника й със свински опашки, пребили възрастната жена и ограбили бижутата й. Стойността на накитите е 457 352 лева. Станчев е сочен за тартор на бандитите и според обвинителния акт е организирал грабежа.

Всичко било заради бизнес с коне, джебчийки и проститутки в Испания

Според адвокат Тошев синът на Станчев бил женен за племенница на цар Киро и двамата живеели в Испания, където развивали нерегламентиран бизнес.

„Същият бизнес развива и цар Киро. Болшинството от циганските барони в Испания се занимават с пласиране на проститутки, пласиране и покровителстване на джебчийки, които плащат съответния „данък“ и с бизнес с коне. В Испания се отглеждат едни от най-хубавите породи, селектирани още от времето на Изабела Кастилска. Този бизнес също не е много чист“, разказа адвокатът.

Според Тошев, тъй като големият син на Станчев (женен за племенницата на Рашков) е навлязъл в бизнес интересите на Цар Киро и е спрял да му плаща, а на практика е започнал да „работи“ самостоятелно, е бил „предаден“ от ромската фамилия на испанските власти. Впоследствие бил осъден, заедно с жена си, на 12 години затвор от испански съд. Присъдата му била за търговията с коне и за контрола върху джебчийки и проститутки, уточни юристът.

По думите му срещу Станчев имало не само заплахи. Роднини на цар Киро се опитали да отвлекат внуците му в Павликени, като за това имало образувано досъдебно производство.

Пак поискаха отвод на прокурора

1 2

Подобни статии

Top