Адвокатската колегия в Пловдив избира ново ръководство, кой ще е новият председател?

Единствената кандидатура е на адвокат Георги Баев

Пловдивските адвокати ще изпратят искане до Министерството на иновациите и растежа за включването на адвокатите и адвокатските дружества в предстоящия програмен период – програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ 2021-2027 (ПКИП). Целта е те да получат получат достъп до европейско финансиране, равен  с  този на всички други предприятия и в България и такъв, какъвто им се следва по закон и с какъвто разполагат адвокатите и адвокатските дружества от останалите държави-членки на Европейския съюз.

Това бе едно от решенията, които взеха днес адвокатите от града под тепетата и региона на отчетно-изборно събрание на Пловдивската адвокатска колегия.

Юристите подкрепят и действията на Висшия адвокатски съвет за законодателни изменения, водещи до увеличаване на нормативно-признатите разходи от 25 % на 40 % за упражняващите адвокатска професия.

Приети бяха и решения, свързани с работата на Общото събрание на Адвокатския съюз.

Днес започнаха и изборите за нов Адвокатски съвет, контролни органи и нов председател на Адвокатската колегия в Пловдив. Единствен кандидат за този пост е адвокат Георги Баев.

Утре изборният процес ще продължи.

Снимка: dpblawyers.com

Подобни статии

Top