Агенти на МОСАД блокираха Бургас

Агентите на израелското разузнаване имали в очите специални сканиращи устройства

Безпрецедентни мерки за сигурност бяха взети преди реванша от Лига Европа между Ботев Пловдив и Бейтар Йерусалим. В Бургас вече има агенти под прикритие от МОСАД – израелската разузнавателна агенция, която отговаря за контра-тероризъм и извършва секретни операции, включително и паравоенни дейности. Говори се, че в очите на голяма част от топкриминалистите се слагат специални сканиращи устройва под формата на лещи. Те реагирали на взривоопасни вещества в широк периметър.

Първата група е пристигнала за отбелязването на 5-годишнината от атентата на летище Бургас. Вчера в морския град е пристигнала т. нар. еврейска тежка артилерия и е провела среща с родните спецслужби. Избистрена била организацията преди, по време и след мача на стадион „Лазур“. МОСАД са получили разрешение да направят оглед из целия Бургас по набелязани предварително от сателит точки. Те били най-вече в района на летището, Морската градина, широкия център и стадион „Лазур“.

От Израел се очаква мощна група от 1200 фенове на йерусалимския клуб. Тя ще бъде позиционирана в буферна зона около моста в Морската градина. На другия край на Северния плаж пък ще бъдат бултрасите.

Снимка: poligraff.net

Подобни статии

Top