Агенцията по вписванията обжалва решението Пловдивският панаир да бъде придобит от Георги Гергов - DC news

Агенцията по вписванията обжалва решението Пловдивският панаир да бъде придобит от Георги Гергов

Това съобщиха от ПП-ДБ

Агенцията по вписванията обжалва пред Апелативния съд решението на Окръжния съд Пловдивският панаир да бъде придобит от Георги Гергов. Ден по-рано лидерите на обединението “Продължаваме промяната – Демократична България” Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и Атанас Атанасов внесоха молба до Агенцията да защити пред по-горна съдебна инстанция отказа си  да впише в Търговския регистър прехвърлянето на акциите на община Варна в “Пълдин Туринвест” АД, с което бизнесменът Георги Гергов става пълен господар на Пловдивския панаир.

Законовото основание за обжалването е чл. 25 , ал. 4 от Закона за търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, който дава възможност да се обжалват съдебни решения за откази от вписвания, казаха от Агенцията по вписванията.

В призива си парламентарното обединение между ПП и ДБ се позовава на обстоятелството, че Агенцията по вписванията към Министерството на правосъдието е страна в процеса, както и на факта, че собствеността на Пловдивския панаир е от изключително висок обществен интерес.

От години насам почетният консул на Руската федерация Георги Гергов се опитва да осъществи скрита приватизация на панаира със съдействието на Общинските съвети в Пловдив и Варна, контролирани от ГЕРБ. След действията на Агенцията по вписванията от днес развитието на ситуацията остава в ръцете на Пловдивския апелативен съд.

“Адмирации за Агенцията по вписванията! Те правят възможното, за да защитят отказа на Търговския регистър по вписването на апорта на акциите от Панаира”, заяви пловдивският общински съветник от “Демократична България” Веселина Александрова.

До момента няма насрочено дело в Апелативния съд – Пловдив.

Подобни статии

Top