Аграрният университет в Пловдив втори след СУ „Свети Климент Охридски“

Висшето училище официално откри новата академична година

Аграрният университет на Пловдив официално откри новата академична учебна година. В словото си ректорът проф. Христина Янчева поздрави първокурсниците за избора им да учат във висшето заведение. Тя отбеляза, че и в бъдеще аграрните науки ще запазят своето значение, защото са свързани със земята, растенията и хората и съхраняването на богатствата на нашата планета.

Проф. Янчева припомни, че Аграрният университет има оценка 9,351 от Националната агенция по оценяване и акредитация, което го нарежда на второ място в страната след СУ „Свети Климент Охридски“. Заместник-министърът на образованието и науката Карина Ангелиева, гост на откриването, отбеляза, че пандемията от коронавирус е сериозно предизвикателство и изпитание и за академичния свят.

„Университетите в днешно време обаче, работят свързано и обменят добри практики с колеги от цял свят“, добави тя. Карина Ангелиева връчи студентската книжка на Меглена Герчева, която е първокурсничката приета с най-висок бал- 23,74 по специалността „Растителна защита“.

В университета днес се откриват и две нови лаборатории в катедрата „Ботаника и агробиология“, създадени с помощта на фирми спонсори./ Източник: Радио Пловдив

Подобни статии

Top