Агресия на пътя: Ударил ли е шофьор на джип жена зад волана в Пловдив?

След инцидента със съмнения за агресия на пътя в Пловдив полицията казва, че физическо насилие не е имало.

Това заяви тази сутрин пред журналисти в Пловдив директорът на ОДМВР под тепетата ст. комисар Атанас Илков. Според него няма свидетели шофьорът на джип БМВ, засякъл на 5 септември на бул. „България“ шофьорка, която съпровождала линейка, превозваща съпруга й с инсулт до пловдивска болница, да я е удрял. В района нямало и камери, а самият водач твърдял, че не е удрял съпругата на пациента.

Припомняме, че на следващия ден инцидентът бе преразказан в социалните мрежи от приятел на дъщерята на пациента. Лазар Станев написа в няколко пловдивски групи във Фейсбук, като приложи  и снимки на джипа, какво точно се е случило. В мрежата той призова свидетелите на инцидента да отидат в полицията и да дадат показания. В същото време обаче приятели на другия шофьор твърдяха, че удар не е имало.

Според потърпевшите на 1 септември възрастният мъж получил инсулт във Велинград. По препоръка на лекарите 4 дни по-късно той е качен на частна линейка на разноски на семейството му и с много бавен ход е откаран до Пловдив. Зад линейката също с патрулна скорост шофира съпругата на болния мъж. Скоростта на превозните средства е била ниска по препоръка на лекар невролог, пише мъжът във Фейсбук.

Ето и целият пост на мъжа в групата „Забелязано в Пловдив“.

Свързвам се с вас с надеждата, че някой буден гражданин ще се отзове и помогне да намерим въпросният господин от грозната случка която стигна до мен. Става въпрос за моя близка приятелка и нейните родители. Ако някой е видял, чул или знае нещо повече, което би било от полза, моля да се свърже с мен на лично съобщение. Благодаря!

Историята, която ще споделя е изключително грозна. На 01.09.2018 баща ми получава инсулт във Велинград. По лекарски нареждания, на 05.09.2018, с линейка наета с лични средства, е транспортиран от Велинград до Пловдив- изключително внимателно, с бавна скорост, отново по лекарски препоръки. Транспортира се човек в безпомощно състояние все пак. 
Майка ми, както можете да си представите ситуацията, е в изключителен дистрес и кара личния си автомобил плътно след линейката. Отново повтарям- по инструкции на невролог, линейката се движи бавно и внимателно; разбираемо, че може би за някои шофьори това би било изнервящо, но за последвалото няма извинение.

Вече в Пловдив, на кръстовището на Захарна фабрика, към 11:30 сутринта, джип BMW с регистрация РВ 0215 ТС засича автомобила на майка ми и застава между нея и линейката. С маневри, тя успява отново да заеме мястото си зад спешната помощ, което явно не се харесва на въпросния господин. Той я засича, прекъсвайки пътя й след линейката, излиза от автомобила си, доближава се до колата на майка ми, сама жена, която е видимо разстроена, и я удря ПО ЛИЦЕТО С ЮМРУК. Навира се през прозореца, в момента в който майка ми се опитва да обясни случая, и я удря. Не го интересували нито инсулти, нито спешни случаи. Баща ми, в полулегнало положение на носилката, вижда всичко. Въпреки слабото си физическо състояние, той отваря вратите и защитава майка ми, при което господинът с BMW-то напада и него. Човек с инсулт, видимо в недобро състояние. От рязкото ставане и шок, баща ми припада. Разбира се, господинът пали колата и бяга.

Последвалите часове на стрес и ужас не могат да се опишат. Това, което ще помоля вас като читатели е да разгласим случая и ако е възможно някой, който е присъствал на въпросното кръстовище-на Захарна фабрика, на 05.09.2018, в 11:30-11:34 сутринта и има желание да съдейства, да се свърже с полицаите на 3то РПУ Пловдив или с редакцията Ви като свидетел. 
Прилагам снимки на колата на въпросния ‘джентълмен’. Да се знае. Може пък и да го накараме да се срамува.

„Другите свидетели, които са били на мястото на инцидента, разказват, че не са видели шофьорът да удря жената. Това твърди само въпросната пострадала. Към настоящия момент не са установени данни за престъпление”, заяви днес Атанас Илков.

Той съобщи, че шофьорът на линейката е дал показания още в деня на инцидента. В същия ден е разпитан и шофьорът на БМВ-то. Илков допълни, че той не е криминално проявен.

Разследването по случая продължава.

Снимки: Забелязано в Пловдив

Подобни статии

Top