Агресия в училище: Пребиха осмокласник в ПГБТ-Пловдив - DC news

Агресия в училище: Пребиха осмокласник в ПГБТ-Пловдив

Побоят бил заради отказа на момчето да си купи учебници от по-големи ученици

Осмокласник от Професионалната гимназия по битова техника в Пловдив е бил пребит в двора на учебното заведение. Нападнал го е по-голям ученик от гимназията – от десети клас. Пострадалото момче е в болница с комоцио след случая, съобщи NOVA.

Инцидентът е станал по време на междучасието пред десетки ученици в двора на училището.

Побоят е бил заради учебници, разказа пред NOVA тази сутрин бащата на ученика – Красимир Наков.

„Цялата работа е станала заради учебници. Той си беше купил учебници, но в двора по-големи ученици му предложили да си купи. Той отвърнал, че вече си е купил, а те му казали: „Защо говориш с глас наобратно?“. Той им отговорил, че гласът си е негов и може да говори, както си иска. Тогава те викат побойника, той го удря с юмрук в лицето и при удара детето пада на земята. След това персонала му помага и извиква бърза помощ и сега малкият е в болницата, в реанимацията“, разказа бащата.

Нараняванията на момчета са по очите и главата. Едното око е обърнато и почти затворено, не се знае дали ще може да вижда, а главата му е в хематоми, допълни Красимир Наков.

Директорката Гергана Георгиева обясни, че е повикана полиция.

„Когато видяхме, че ученикът е наранен, първата реакция е да извикаме Бърза помощ и да го заведем в медицинския кабинет, за да му окажем помощ. След това колежката, която пое детето – учител, се обади по мое настояване на 112 и много бързо дойде и екип на Спешна помощ и полицейски екип. След като екипът на Бърза помощ прегледа ученика, ние се бяхме обадили вече и на майката на детето, тя успя да пристигне преди линейката да тръгне към болницата и тръгна с него, веднага започнахме да търсим информация как се е случила агресията и кои са виновниците“, разказа директорката.

„Имаме съмнения кой е нападателя – най-вероятно е ученик от 10 клас в училището. До момента той не е бил проблемен ученик“, посочи Георгиева.

„Първите ни действия бяха да информираме Четвърто РУ, кой смятаме, че е извършителят. Водихме разговори и с други ученици, които са били близо до мястото на инцидента“, каза тя.

„Поводът за спречкването се потвърди и от други деца. Все още не мога да кажа имена заради разследването. Предприемаме стъпки за санкции. Най-тежкото наказание е преместване в самостоятелна форма, когато ученикът е навършил 16 години или преместване в друго училище“, поясни директорката.

„Щом се изясни името на ученика, извършил престъплението, ще отида да подам жалба в полицията, ще заведа дело, поне да си получи наказанието, защото не бива да оставяме така нещата и да създаваме предпоставки за един нов престъпник в обществото.  Не знам кой е ученикът, но детето непрекъснато се оплакваше от 2-3 седмици, че в училището има поводи за скандали“, допълни Красимир Наков. По думите му физически досега синът му не е бил нападан.

„Трудно ми е да си обясня и да възприема тази агресия. Не смятам, че между деца трябва да има такава агресия“, коментира Гергана Георгиева.

Подобни статии

Top