Агресията в училище обсъдиха деца в Първомай

Социален работник и психолог разговаряха с учениците как да общуват без обиди

Психологът Димитрия Костова и Стоян Бойков – старши социален работник в Център за обществена подкрепа – Първомай, по покана на ръководството на Районен съд – Първомай, разговаряха с учениците от VII клас на Основно училище „Христо Ботев“, село Градина, на тема „Агресията в училище“. Инициативата е в рамките на организираната съвместно от Министерство на образованието и науката и Висш съдебен съвет Образователна програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.

С примери от детски приказки („Червената шапчица, „Мечката и лошата дума“, „Пепеляшка“, „Красавицата и звяра“) лекторите по темата провокираха вниманието на присъстващите ученици с примери за проявяващи агресивно поведение герои и изведоха основната теза, че агресията, освен че е навсякъде около нас, съпътства човешкото съществуване от най-древни времена.

С доказателства от своя житейски опит децата с охота участваха в дискусията и отговаряха на зададените им въпроси: можем ли да общуваме без обиди, защо човекът е агресивен, как изглежда и как се чувства агресивният човек, как можем да се справим с агресивното поведение.

1 2

Подобни статии

Top