Агресивен баща потроши стъкло в КСУ за деца и семейства на „Неофит Бозвели“

Опитал се да вземе телефона на една от служителките на отдел „Закрила на детето“

Агресивен баща потроши стъкло в Комплекса за социални услуги за деца и семейства на ул. „Неофит Бозвели“ в Пловдив. Инцидентът е станал вчера следобед, а 43-годишният мъж бил клиент на отдел „Закрила на детето“ към общинската дирекция „Социално подпомагане“.

В следобедните часове вчера 44-годишната управителка на Комплекса, който е една от социалните услуги на община Пловдив, подала сигнал в районното управление, че в сградата на комплекса, 43-годишен мъж се държи грубо и арогантно спрямо служителите на комплекса, използвайки псувни и обиди. По думите й агресивният мъж счупил стъклото на ПВЦ врата, като с непристойното си поведение грубо е нарушил обществения ред, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив.

Оказало се, че това е нервен татко, който се ядосал на служителите на отдел „Закрила на детето“ заради режима за виждане на детето си.

Служителите на социалната дирекция често били подлагани на тормоз от клиенти

„Това не е единичен случай при този родител, а и не само“, коментира пред DCNEWS шефката на социалната дирекция Надя Танева. Тя разказа, че вчера агресивният баща отишъл на среща при колегите й. По думите й на него не му се случвало за първи път да избухва по този начин. Нападнал социалните работници, опитал се да отнеме телефона на една от служителките, за да не подаде сигнал в полицията, обиждал, ругал и заплашвал. Когато служителите се скрили на втория етаж, той счупил с юмрук стъклото на вратата, която води към второто ниво на сградата. Тогава от социалния комплекс позвънили на униформените.

Подобен случай с агресивен родител имало и сутринта, допълни Танева. Тя благодари за бързата и адекватна намеса на полицията, която успяла да издири бързо извършителя и да го арестува.

„Искам този да си получи заслуженото,  както това стана в ОУ „Александър І“, защото не може да се допусне такова поведение, което е много често срещано не само там, но и в другите приемни на дирекция „Социално подпомагане“. Отношението към  колегите граничи с безумие“, подчерта Надя Танева.

По случая е образувано досъдебно производство за хулиганство. Освен това полицията ще задължи агресивния родител да плати нанесените щети.

Top