Агресивен шофьор преследва млад водач на околовръстното, стреля в корема му

5000 лв. граждански иск за претърпени болки и страдания

иска 25-годишният шофьор Валентин Йорданов  от пловдивчанина Пламен Русев, който го прострелял от упор с газов пистолет  в корема на околовръстното преди година. Делото срещу Русев, който засякъл на пътя по-младия водач, нахвърлил се върху него с удари и заплахи и накрая стрелял в него с газовото оръжие, започна тази седмица в Пловдивския районен съд.

Това е нормална сума за нанесени неимуществени вреди по такъв тип дела, посочи адвокатът на пострадалия – Красимир Елдъров. Според него след инцидента Валентин е имал охлузвания по шията, крака и обгаряне в коремната област от изстрела с газовия пистолет.

Това доказва и съдебно-медицинската експертиза. Според експертката Стела Янчева, обгарянето по корема може да бъде причинено от газовото оръжие и със сигурност е причинило дискомфорт на пострадалия младеж поне за две седмици.

Същото потвърди и вещото лице, изготвило балистичната експертиза. Според експерта Дековски, подобно нараняване може да се причини дори, ако пистолетът е бил на разстояние от 50 см от тялото на жертвата. 

1 2

Подобни статии

Top