Академия „Екатерина Каравелова“ дава 15 стипендии на млади жени от Пловдив и областта

Програма помага на млади жени да станат по-уверени

Академия „Екатерина Каравелова“ за втора поредна година ще раздеде 15 стипендии за участие в програмата за личностно развитие ТЯ съм АЗ на млади жени живеещи в област Пловдив.

Програмата включва методи от неформалното образование, коучинг, личностни тестове, менторство и учене чрез преживяване. В продължение на четири месеца участничките ще преминат през серия от 3 интензивни двудневни обучения, а за финал ще съставят личен план за развитие и ще имат възможност за публична изява на събитието ТЯ в Пловдив.

През изминалите три години в Академия „Екатерина Каравелова“ организрахме различни обучения, творчески резиденции и срещи за момичета и жени в различни градове и села на България. Чрез формата „ТЯ в…“ всеки месец достигаме до стотици жени в Пловдив, Варна, Габрово, Велико Търново, Сандански, Плевен, Ловеч, Видин, Враца, Монтана и Стара Загора.  Натрупаният ни опит показа, че ниската самооценка е бариера, с която се сблъскват много момичета и жени независимо от техния социален статус. Създадохме програма, която адресира именно изграждането на увереност„, споделя Марина Кисьова де Хеус, изпълнителен директор на фондацията.

Първото издание на програмата през 2019 дава реални и измерими резултати за участничките, като някои от тях дори иницират собствен бизнес и академичен проект. Обратната връзка от участничките в първото издание доказва нуждата от подобна програма. Една от тях споделя „Накара ме да се замисля за промените, които искам в живота си. За ограниченията, които сами си създаваме и за това колко много си приличаме жените, макар и външно да се различаваме„.

Програмата за личностно развитие осъществява с финансовата подкрепа на Български фонд за жените.

Top