Академик Бултекс 99 балкански шампион служебно?

Пловдивският баскетболен тим блокиран от извънредното положение, скоро може да бъде обявен и служебен шампион в НБЛ

Отборът на Академик Бултекс 99 може да бъде обявен за балкански шампион служебно. Финалната четворка на Балканската баскетболна лига трябва да се проведе на 31 март и 1 април в Пея, Косово. Заради пандемията от коронавирус обаче има и 2 резервни варианта – мачовете да се проведат на 7 и 8 април или на 14 и 15 април.

Това обаче едва ли ще се случи, след като в България вече бе обявено извънредно положение, а всички баскетболни мачове бяха спрени до второ нареждане.

Очаква се през следващата седмица БФБаскетбол да прекрати официално шампионата в НБЛ и да обяви служебен шампион спрямо временното класиране.

Това означава, че настоящият носител на титлата Балкан (Ботевград) ще я запази. Академик Бултекс 99 пък ще завърши на шестата позиция.

Пловдивчани са лидери след редовния сезон на Балканската лига и трябва да получат служебно балканската титла. Мачът за определяне на 3-4 място между Влазня и Ибар също пропадна заради коронавируса. Академик спечели бронзовите медали миналата година.

В момента баскетболистите на пловдивския тим обаче не могат и да тренират, защото залите са запечатани. Мнозинството от тях, които живеят на хотел, пък са принудени са се хранят по стаите си, защото ресторантите са затворени до  29 март, съобщи старши треньорът Асен Николов.

Тази сутрин те са били изненадани на закуска с топли банички от президента Васил Врачев, след като семейният му бизнес пострада от извънредните мерки и веригата от баничарници от днес остана затворена.

Подобни статии

Top