Академик Бултекс 99 пътува за Тирана в пълен състав

Гардът Адриян Секулов също е в групата за Финалната четворка на Балканската лига

Отборът на Академик Бултекс 99 заминава в пълен състав за Тирана, където в събота и неделя ще се проведе финалната четворка в Балканската лига. С отбора ще пътува и гардът Адриян Секулов, който има проблеми с рамото, но ако състоянието му позволи, може и да влезе в игра. Първият мач на пловдивския тим е в събота от 18 часа срещу македонския Блокотехна. В 20.30 часа ще играят Берое и албанския Теута. Победителите ще се изправят един срещу друг на финала в неделя от 19.30 часа, а преди това от 17 часа загубилите ще определят бронзовия медалист.

Съществува вероятност на финала в Балканската лига да играят два български отбора, което би било прецедент в историята на баскетболната надпревара. Тимът на Асен Николов успя да се класира сред 4-те най-добри едва при второто си участие в турнира. Преди година малко не достигна на пловдивчани за попаднат в Топ 4, но сега са твърдо решени да се преборят за медал, а защо не и за титлата.

От групата „отпадна“ единствено помощник-треньорът Йордан Янков, който заедно с Петя Врачева от вчера има да се грижи за новородената им дърещичка Екатерина. Помощник на Асен Николов ще бъде главният треньор на школата Йордан Иванов.

Подобни статии

Top