Академик Бултекс 99 показа 3 купи в Общината (СНИМКИ)

Президентът на клуба връчи на кмета Иван Тотев бронзов медал от Балканската лига

Три купи показа баскетболният Академик Бултекс 99 на специалната среща с кмета на Пловдив Иван Тотев, зам. кмета по спорта Георги Титюков и кмета на район Тракия Костадин Димитров в Община Пловдив днес.

Клубният президент Васил Врачев, спортният директор Тина Димитрова, старши треньорът Асен Николов, помощникът му Йордан Янков и баскетболистите от представителния тим, както и треньорът при подрастващите Йордан Иванов изложиха трофея за историческото 3-то място на мъжете в Балканската лига, както и купите за първото място на 16-годишните и 3-тото място на 12-годишните от силния международен турнир в Сараево.

Васил Врачев пък връчи на Иван Тотев бронзовия медал от Балканската лига. Отличието в Балканската лига е първо и за Пловдив от международна надпревара в колективните спортове от доста години насам.

„Изключително съм щастлив да приветствам отбора на Академик Бултекс 99 с тези трофеи, всички ние се гордеем с успехите им. Поздравявам ръководството, треньорите и момчетата, които отново направиха силен баскетбол в Пловдив. Поздравявам и спонсорът Бултекс 99, тъй като без неговата помощ, а и изобщо без помощта на спонсорите, подобни успехи няма как да има“, заяви кметът.

„В същото време виждаме, че в клуба се работи много сериозно и за бъдещето. Създават се групи в училищата, което дълги години отсъстваше като практика“, допълни кметът и призова пловдивчани да подкрепят отбора тази вечер от 18.30 часа в зала „СИЛА“ в последния мач на Академик Бултекс 99 от редовния сезон срещу Черно море.

„Преди всичко искаме да благодарим да Община Пловдив, тъй като с нейната подкрепа за втора година участваме в Балканската лига. Миналия сезон малко не ни достигна да влезем в четворката, но сега успяхме а спечелим медали. Поздравявам треньорите и момчетата за труда, който полагат, както и треньорите в школата. Отборът ни до 16 години, който стана шампион в Сараево миналия сезон направи уникален требъл, спечелвайки шампионската титла, Купата на България (без нито една загуба) и Балканската купа при 14-годишните“, припомни президентът Васил Врачев.

„Благодарим на Община Пловдив за помощта. Примерът е най-важен за развитието на добра детско-юношеска школа, затова поздравления за треньорите и момчетата от мъжкия отбор, които запалват все повече деца да тренират“, каза Тина Димитрова.

Благодарим за помощта и за нашия специален отбор за деца д интелектуални затруднения, който участва по турнири и печели победи. За тях това е една голяма положителна емоция“, каза още Тина Димитрова.

Подобни статии

Top