Академик Бултекс 99 привлече младежки национал

Това е 19-годишният Мартин Сотиров, селекцията на пловдивчани за новия сезон приключи

Академик Бултекс 99 привлече 19-годишния младежки национал Мартин Сотиров, който е седмото ново име в селекцията на пловдивския баскетболен тим за новия сезон. Гардът има сръбски корени, но притежава и български паспорт. Той е роден в Сърбия и за последно е играл за Константин Ниш. Участва и за България на европейското първенство за младежи до 20 години в София.

Така селекцията на Академик Бултекс 99 може да се счита за приключила. Отборът привлече сърбите Никола Вуйович и Младен Виткович, нигериеца Питър Олисемека, американеца Дайшон Найт, младите баскетболисти от Черно море Николай Николов и Венелин Христов, както и Мартин Сотиров.

В тима остават Александър Груев, Васил Бачев, Адриян Секулов и Илиян Ставрев. От клуба си тръгнаха преминалия в Балкан Митко Димитров, Мартин Дурчев, който реши да сложи край на кариерата си, американците Айзея Юмипиг и Мануел Джонсън, сърбинът Никола Маравич, Станислав Ваклинов, Васил Михайлов, Паулин Жардим и Мартин Пенев.

Старши треньор този сезон ще бъде сръбският специалист Дарко Костич, а досегашният Асен Николов влезе в управата и ще изпълнява функциите на главен мениджър.

Подобни статии

Top