Академик Бултекс 99 с драматична загуба в Балканската лига

Дайшон Найт с най-добър резултат по време на мача

Академик Бултекс 99 записа драматична загуба в първия си мач от Балканската лига като гост на албанския Теута. В мач с много обрати и продължение пловдивският баскетболен тим отстъпи с 89:86 /18:22, 19:16, 21:15, 17:22, 14:11/. Отборът на Дарко Костич стопи пасив от 12 точки в последната четвърт, поведе с 4 и бе на прага на победата, но домакините изравниха с кош със сирената, след което спечелиха в продължението.

Академик Бултекс 99 започна отлично и взе аванс от 9:2 в началото. Постепенно домакините стопиха пасива си и първата четвърт завърши с 4 точки аванс за пловдивския тим. През втората гонитбата в резултата продължи, а 4 минути преди почивката Теута успя да изравни, след което и да поведе с точка. Двата отбора обаче се оттеглиха на полувремето с точка аванс на Академик Бултекс 99.

След почивката гостите заиграха по-точно в защита и успяха да се откъснат със серия от 7:0, но след това допуснаха обрат и домакините взеха аванс от 5 точки преди последната решителна четвърт. В тези минути отборът на Дарко Костич трудно удържаше атаките на американците Коупс и Уилсън.

В заключителната част домакините взеха пълен контрол върху мача,

докато стрелбата на баскетболистите на Академик Бултекс 99 зацикли още повече. В средата на четвъртината авансът на Теута стигна 12 точки. Тогава се разигра Олсемека, а с тройка на Виткович студентите поведоха с 4 точки минута преди края. Междувременно домакините пропуснаха 8 от 8-те наказателни удара, които изпълниха в заключителните секунди, но все пак се добраха до продължение след кош със сирената на Шестани.

В допълнителото време Теута дръпна със серия от 6:0, но Виткович вкара още две тройки и гостите отново се върнаха в мача. Те дори поведоха, но в края не издържаха и така Теута се поздрави с крайния успех.

Дайшон Найт записа дабъл-дабъл от 31 точки и 10 борби, Виткович добави 15 точки /4 тройки/ и 8 асистенции, Васил Бачев зписа 14 точки. За домакините Коупс бе над всички с 30 точки и 13 борби за дабъл-дабъл, Уилсън добави 26 точки и 9 борби.

Подобни статии

Top