Академик Бултекс 99 ще играе през новия сезон в Колодрума

Има идея баскетболистите да играят в един ден с волейболистките на Марица, за да стане голям празник на спорта за Пловдив

Пловдивският баскетболен Академик Бултекс 99 ще играе всичките си домакински мачове от новия сезон в зала „Колодрума“. Това обявиха днес по време на официалното представяне на отбора за новия сезон в заседателната зала на община Пловдив.

„Искам да пожелая успях на Академик във всички турнири. Мачовете ще бъдат в зала „Колодрума“ и се надявам все повече хора да подкрепят отбора. Искам да изкажа голяма благодарност и към новия спонсор Ангел Стоилов. Надявам се той да повлече крак и все повече пловдивски фирми да помагат на спорта“, заяви кметът Иван Тотев.

По този начин общината ще продължи да помага на отборите, които носят слава на града ни. При добро стечение на обстоятелствата и програмите, баскетболистите може да играят в един ден с волейболистките на Марица, които ще имат мачове в НВЛ, за Купата на България и в групите на Шампионската лига, като така ще се получи един истински спортен празник за Пловдив.

Академик също ще участва на 3 фронта – в НБЛ, в Купата на България и в Балканската лига. Сезонът за четвъртите от миналото първенство започва с домакинство на вицешампиона Балкан (Ботевград) на 6-и октомври.

Те вече се готвят под ръководството на новия си наставник Дарко Костич, а новите имена в отбора са Венелин Христов, Питър Олисемека, Никола Вуйович, Младен Виткович, Венелин Христов, Мартин Сотиров и дошлият на проби 20-годишен сръбски гард Небойша Кръстич, Дайшон Найт и Николай Николов. От стария състав останаха Александър Груев, Васил Бачев, Адриян Секулов и Илиян Ставрев.

Първата контрола е на 12-и септември срещу Берое в Стара Загора, подготвя се и приятелски мач с Балкан на 16 септември. Следва участие на турнир в Букурещ и традиционният турнир за Купа Пловдив в края на септември, като съперниците все още не са ясни.

Подобни статии

Top