Академик Бултекс 99: Спортът е част от културата, елате на мача!

Пловдивчани приемат столичния Академик в „Колодрума“ ден преди откриването на Пловдив 2019 – Европейска столица на културата

Ръководството на Академик Бултекс 99 призовава всички фенове и гости на града да дойдат на мача срещу Академик (Сф) в петък от 18:30 часа в зала „Колодрума“. Двубоят е от поредния кръг на Националната баскетболна лига, а пловдивският тим ще гони четвърта поредна победа след успехите срещу Ямбол за Купата на България, Блокотехна в Балканската лига и Рилски спортист в НБЛ. Настроението в отбора е приповдигнато след страхотната победа, дошла след продължение в Самоков, която бе първа в родния шампионат за завърналия се старши треньор Асен Николов.

„Смятаме, че спортът е част от културата и сме изцяло съпричастни на каузата Пловдив 2019 – Европейска столица на културата. Затова призоваваме феновете и гостите на града да посетят нашия мач с Академик Сф, който ще бъде интересен“, призова клубният президент на Академик Бултекс 99 Васил Врачев.

Припомняме, че баскетболният двубой в „Колодрума“ е ден преди очакваното с огромен интерес събитие – грандиозното откриване на Пловдив 2019 – Европейска столица на културата. То е в събота от 19:00 часа в центъра на града и се очаква да бъде посетено от поне 30 000 граждани и гости на града.

Подобни статии

Top