Академик Бултекс 99 загуби от Берое в българското дерби на Балканската лига

Краката на Дарко Костич вече се клатят след 86:95 в „Колодрума“

Академик Бултекс 99 загуби като домакин на Берое с 86:95 /17:29, 25:15, 20:27, 24:24/ в българското дерби от Балканската лига в пловдивската зала „Колодрума“. Пловдивският тим бе равностоен до почивката, но след това допусна доста грешки, които бяха наказани от класния отбор на гостите, а 6-те тройки на Конър Франкамп още повече наклониха везните в полза на тима от Стара Загора.

Двубоят започна равностойно, като почти всяка атака на двата отбора бе резултатна. Към края на първата четвърт Берое постепенно взе превес, а три тройки на Конър Франкамп вдигнаха разликата над 10 точки. През втората четвърт домакините заиграха много сърцато с влизането на Адриан Секулов и бързо започнаха да топят пасива. 2 минути преди почивката дори поведоха с точка, но в крайна сметка Берое взе 2 точки аванс на антракта.

Гостите се възползваха от няколко грешки на пловдивския тим в началото на третата четвърт и успяха отново да вдигнат разлика от над 10 точки. Тройка на Секулов със сирената обаче свали разликата на 9 точки преди последната решителна част. В нея авансът на Берое стигна до 17 точки, след което последва силен финален щурм на домакините, които свалиха пасива си до 4 точки 45 секунди преди края, благоадрение на Дайшон Найт и Секулов. За повече обаче нямаха сили и време.

Конър Франкамп бе над всички със своите 29 точки и 6 от 9 на тройката. Адонис Файлър добави 19 точки за победителите, Бачински записа 13 точки. Дайшон Найт вкара 23 точки за Академик Бултекс 99, Васил Бачев добави 17, Адриян Секулов – 16.

По този начин Берое излезе начело във временното класиране с 6 точки, колкото има и албанският Теута. Академик Бултекс 99 е на трето място с 3 точки във временното класиране преди останалите мачове.

КОМЕНТАРИТЕ СЛЕД МАЧА АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99 – БЕРОЕ

Дарко Костич, старши треньор на Академик Бултекс 99:

Определено ни липсва ротация. Очаквах повече от някои момчета. Опитваме се да работим психологически с отбора. В момента не сме на нивото на водещите 4 отбора. Проблемите са много и психологията е един от тях, който води и до други проблеми. Не играем зле, имаме добри моменти, имаме момчета, които играят със сърце. Другият проблем е, че имаме защитници и нападатели – просто трябва да изградим химията между тях. По-добри сме от някои отбори, предстои ни много важен мач в Плевен. Там ще можем да използваме и Александър Груев, тъй като в негово отсъствие определено имахме нужда от още един креативен гард. Ще се опитаме да решаваме проблемите в движение, тъй като нямаме време.

Любомир Минчев, старши треньор на Берое:

Изключително съм ядосан от края на мача. Водехме близо с 20 точки, но повторихме същото, което в Стара Загора. Позволихме на противника да свали разликата до 4 точки само от наши грешки и глупости. В последната четвърт направихме 6 грешки и допуснахме 10 точки от бърза атака. И това – само за последните 2-3 минути, което ме изкара извън нерви. Подобен спад допуснахме и след средата на втората четвърт. Иначе като цяло онова, което готвихме за този мач, го изпълнихме и не мога да не съм доволен. Имахме проблеми и през този сезон – 17-18 дни нямахме нормална тренировка. Застигнаха ни миналогодишните проблеми – имахме занимания с 6-7 човека. Но поне сега нямаме проблеми да сменяме състезатели или тежко контузени. Очакваме да се включат в тренировките и Джеймс Уайт и Ивайло Тонев. Другите неща са наред.

Адриян Секулов, Академик Бултекс 99:

Направиха ни голяма разлика през първата четвърт, Франкамп показа, че е много добър играч. През втората част се вдигнахме, но в края отново ни направиха разлика. Имахме силни минути и не ни стигнаха силите да стопим 17 точки пасив. Смятам, че от мач на мач изчистваме грешките си. Все още имаме спадове в играта, които не трябва да допускаме.

Конър Франкамп, Берое:

Започнахме добре през първата четвърт, но пропиляхме аванса си през втората. След почивката отново тръгнахме добре, но те успяха да се върнат отново. Изобщо не ни беше лесно, домакините се бориха много, особено във втората четвърт и в края. Работя много върху далечната стрелба и се радвам, че днес тя ми вървеше.

Подобни статии

Top