Академик Бултекс 99 загуби от Левски за Купата

Пловдивският тим падна с 92:74 като гост, реваншът в събота е решителен

Академик Бултекс 99 загуби първия полуфинал за Купата на България по баскетбол за мъже. Отборът на Асен Николов направи много добро първо полувреме, но в крайна сметка отстъпи като гост на Левски Лукойл с 92:74 (23:24, 29:27, 19:10, 21:13). Така пловдивският тим е изправен пред изключително трудна задача и трябва да победи шампиона с повече от 18 точки на реванша в събота от 19:00 часа в Колодрума, за да се класира за финала.

Гостите започнаха отлично и до почивката бяха напълно равностойни на класния си противник. Още в началото на втората четвърт обаче двата центъра Олисемека и Вуйович натрупаха по 3 фаула. В третата те станаха по 4, а междувременно Сашо Груев и Младен Виткович напуснаха за по 5 лични нарушения, което се оказа фатално, предвид по-късата ротация на Академик Бултекс 99. В средата на третата четвърт Левски Лукойл отвори разлика от 12 точки, които станаха 10 преди последната решителна част. В нея домакините дръпнаха с 18, пловдивчани успяха да стопят пасива си до 11, но към края статуквото се върна.

Левски Лукойл имаше надмощие в борбите, предвид лимитираните възможности на пловдивчани след преждевременното натрупване на личните нарушения на Виткович, Вуйович и Олисемека от Академик Бултекс 99. След почивката падна и процентът в далечната стрелба на пловдивчани, които имаха 8-1 на тройката, в сравнение с 15-8 през първата част.

Христо Захариев записа дабъл-дабъл за победителите с 20 точки и 10 борби, същото направи и Калоян Иванов със 17 точки и 10 борби, Никола Варавич се отчете с 15 точки. Васил Бачев бе най-резултатен за Академик Бултекс 99 с 19 точки, Трой Франклин добави 17, Никола Вуйович – 9.

Подобни статии

Top