Академик Бултекс 99 загуби първия четвъртфинал срещу Рилски спортист

Пловдивският тим допусна домакинско поражение с 60:79, следващият мач е в понеделник в Самоков

Академик Бултекс 99 изигра отлична първа четвърт, но след това рухна и загуби първия мач от четвъртфиналния плейоф като домакин на Рилски спортист. Пловдивският баскетболен тим отстъпи с 60:79 (25:17, 10:21, 19:24, 6:17). Втората среща е в понеделник в Самоков и при нова победа отборът на Людмил Хаджисотиров ще се класира за полуфиналите. При успех на Академик Бултекс 99 ще има трети решителен двубой в четвъртък, отново в зала „СИЛА“.

Гостите започнаха по-добре, но бяха буквално пометени от Младен Виткович, който набързо им наниза 4 поредни тройки и вкара 14 от 25-те точки за тима си през първата четвърт. Добре му пригласяше Трой Франклин и първите 10 минути бяха силни за домакините. На средата на втората четвърт обаче авансът на пловдивчани бе сведен само до точка, благодарение на добра борба в нападение и отлично включване на Маринчешки. Междувременно процентът в стрелбата на Академик Бултекс 99 спадна драстично и това спомогна Рилски спортист да се оттегли на почивката с 3 точки аванс.

В третата четвърт по-добрата игра на гостите продължи, подобри се процентът и на далечната им стрелба и те прибавиха още 5 точки към преднината си преди последната решителна част. В нея играта и стрелбата на домакините продължи да не върви и те отбелязаха само 6 точки. а гостите играеха все по-уверено и точно и заслужено стигнаха до крайния успех, като разликата набъбна още повече.

Младен Виткович бе най-резултатен за Академик Бултекс 99 с 16 точки, Трой Франклин вкара 15, като двамата бяха единствени за отбора си с двуцифрен актив. Сашо Груев добави 8 точки.

За победителите петима вкараха над 10 точки – над всички бе Златин Георгиев с 14, а двама души се отчетоха с дабъл – дабъл – Антъни Гуджино – 13 точки и 10 борби, и Малик Диме – 12 точки и 10 борби. Академик Бултекс 99 записа едва 34 процента в стрелбата срещу 49 за Рилски спортист и 28 срешу 49 борби.

Подобни статии

Top