Академик Бултекс 99 загуби у дома от Левски Лукойл с 81:107

Шакир Смит бе най-резултатен за домакините с 21 точки

Академик Бултекс 99 загуби като домакин от Левски Лукойл със 81:107 (21:25, 17:28, 21:26, 22:28) в мач от поредния кръг на НБЛ. Домакините се опитаха да бъдат равностойни на съперника, но по-големият опит на „сините“ си каза тежката дума и те постепенно натрупаха аванс в своя полза.

Гостите започнаха с добра далечна стрелба и дръпнаха с 14:6, но постепенно баскетболистите на Академик Бултекс 99 напипаха ритъма и стопиха пасива на 4 точки до края на първата четвърт, благодарение на добри изяви на Бачев и Шакир Смит. В средата на втората четвърт Левски Лукойл вдигна аванс от 10 точки след тройки на Чавдар Костов и Венци Петков. Благодарение на агресивната преса на гостите, разликата набъбна на 15 токи на почивката.

Гостите продължиха с агресивната игра в защита и добрата далечна стрелба и разликата прехвърли 20 точки в средата на третата четвърт. Домакините отвърнаха с две тройки на Шакир Смит и два коша на Мартин Сотиров, които стопиха част от пасива. В крайна сметка последната четвърт дойде при аванс от 20 точки за Левски Лукойл. В нея сините не позволиха на домакините да застрашат предимството им и заслужено се поздравиха с победата.

Шакир Смит бе най-резултатен за Академик Бултекс 99 с 21 точки, Седрик Боуен добави 18, Сашо Груев – 10. За победителите отличен мач направи Брандън Йънг с 24 точки и 12 асистенции за дабъл-дабъл, Христо Захариев записа 17, Чавдар Костов и Венци Петков – по 14 точки.

Подобни статии

Top