Академик Бултекс 99 започва сезона с домакинство на Ямбол

Росен Барчовски се завръща начело на националния отбор на България по баскетбол при мъжете

Академик Булекс 99 започва с домакински мач срещу Ямбол на старта на Националната баскетболна лига при мъжете. Първенството започва на 5 октомври и тогава е първата среща на пловдивския тим.

Във втория кръг тимът на Асен Николов гостува на Спартак (Плевен), след което посреща новия член в Лигата – Черноморец. В четвъртия кръг пловдивчани гостуват на Академик, в петия приемат Балкан, след което гостуват на Рилски спортист. В седмия кръг Академик Бултекс 99 посреща Черно море, после отново е домакин – на Берое, а в последния кръг от първото завъртане гостува на Левски Лукойл.

В същото време Управителният съвет на БФБаскетбол утвърди със 7 гласа „За“ и един „Въздържал се“ кандидатурата на Росен Барчовски за селекционер на националния отбор за мъже. Барчовски ще се върне на поста след осем години пауза. За последно той бе треньор на представителния ни мъжки отбор на Европейското първенство в Литва през 2011 година, когато България записа и последната си засега победа на подобен форум.

Връщането на Барчовски в националния отбор официално ще бъде през февруари догодина. На 21-ви февруари нашите ще гостуват в мач от квалификациите за Евробаскет 2021 на Гърция. В групата са още Латвия и Босна и Херцеговина.

Управителният съвет утвърди и продължаването на договора на Стефан Михайлов начело на женския национален отбор. Михайлов ще се върне начело на отбора още през ноември с участие в Европейско първенство за жени. Българките са в група с Исландия, Гърция и Словения.

Подобни статии

Top