Академик излиза срещу Рилски спортист в спор за бронза

Първият мач е тази неделя в Пловдив, реваншът е във вторник, евентуален трети мач е отново под Тепетата в петък

Отборът на Акадмик Бултекс 99 ще играе срещу Рилски спортист в битка за бронзовите медали в НБЛ. Това стана факт, след като снощи Левски Лукойл постигна трета победа над самоковци и се класира за финала и там ще срещне Балкан (Ботевград).

Първият мач е в спортен комплекс „Сила“ тази неделя, а вторият е в Самоков въ вторник, 22-и май. Евентуален трети мач ще се играе на 25-и май, петък, отново в Пловдив.

В същото време стана ясно, че ръководството на Академик Бултекс 99 е било принудено да взима заеми, за да осигури участието на отбора в полуфиналните плейофи. Президентът на клуба Васил Врачев обясни, че заемите са от негови приятели и познати, като ще бъдат върнати до стотинка.

Проблемът е възникнал, защото финансовите разчети са били направени за класиране между 5-8 място. Освен това и солените глоби, които бяха наложени след първия мач от полуфинала срещу Балкан и задължението мачовете да бъдат охранявани от полиция, допълнително са нарушили бюджета.

Настоящият спонсор си е изпълнил задълженията и ще продължи да го прави и през новия шампионат. Този сезон Академик Бултекс 99 постигна историческо класиране във финалната фаза на НБЛ, а сега ще има възможност дори да вземе медали.

Подобни статии

Top