Академик (Пловдив) представиха двете исторически отличия в Община Пловдив (СНИМКИ)

От днес героите са във ваканция, предстоят преговори с чужденците за нови договори за следващия сезон

Баскетболистите на Академик (Пловдив) посетиха Община Пловдив, където представиха пред заместник-кмета по спорта Георги Титюков двете отличия от най-успешния сезон в историята на клуба. Те се позираха с купите за второто място в Балканската лига и третото място в Националната баскетболна лига, а президентът на Академик Васил Врачев предаде бронзов медал и за кмета Здравко Димитров, който пропусна тържеството по здравословни причини.

„Вие постигнахте исторически успех за мъжкия баскетбол в града със спечелените медали от държавното първенство, благодарение на своя труд, талант и отдаденост на любимата игра. Пожелавам ви още отличия, с които да се гордеем“, се казва в поздравителния адрес на Здравко Димитров до клуба.

„Благодарни сме на Община Пловдив, която ни помогна много през този сезон и се надяваме, че сътрудничеството ни ще продължи и в следващата година, когато отборът ще се състезава в турнира Купа Европа, където разходите са доста по-големи“, отбеляза президентът на клуба Васил Врачев.

Заместник-кметът Титюков обеща, че Общината ще направи всичко възможно да подкрепи участието на баскетболистите в евротурнира, въпреки тежката година.

От днес баскетболистите на Академик излизат във ваканция, тепърва предстоят разговори кои от чужденците с изтичащи договори ще останат в състава и през следващия сезон.

Подобни статии

Top