Академик победи като гост Рилски и се изравни с него

Никола Маравич с 25 точки при драматичния успех на пловдивчани в Самоков

Академик Бултекс 99 победи Рилски спортист като гост със 78-74 в драматичен мач от 21-вия кръг от редовния сезон на мъжкия шампионат. След много обрати и напрегнати моменти нервите на пловдивчани бяха по-здрави в последните атаки и те се изравниха с днешния си съперник с по 13 победи и 6 загуби, което заплете още повече ситуацията в челната четворка на класирането. Балкан е с актив 14-3, а Левски Лукойл – с 13-5. В следващия кръг Академик Бултекс има пореден ключов мач – като гост на Балкан, а Рилецо ще гостува на Спартак (Плевен).

След изключително равностойна първа четвърт, преминала през доста обрати и изравнявания, гостите имаха минимална преднина от две точки за 18-16. През втората четвърт обаче Рилецо направи силна серия от 16-4 и се откъсна напред, като на почивката водеше с 10 точки при 38-28. Страхотна серия от 11-0 малко след почивката бързо отново изравни мача и след 30 минути таблото показваше равенство – 58-58.

В средата на последния период гостите записаха добра серия от 10-5 и влязоха в последните три минути с 5 точки аванс. Дерек Райт наниза тройка за Рилски и 25 секунди преди сирената пловдивчани имаха 2 точки преднина. Отборите размениха по две точки, а Никола Маравич беше забравен в защита и бе фаулиран при 8 секунди до края, а след неспортсменско нарушение владението отново беше за отбора му. До края самоковци не успяха да обърнат и загубиха.

Никола Маравич наниза 25 точки за победителите, 18 вкара Мартин Дурчев, а 12 – Александър Груев.

За Рилски Дерек Райт регистрира 18 точки и 9 асистенции. 13 точки вкара Шелън Джетър, а 12 – Златин Георгиев.

Подобни статии

Top