Академик подчини Левски в Пловдив и влезе в Топ 4 - DC news

Академик подчини Левски в Пловдив и влезе в Топ 4

Най-резултатен стана Васил Бачев с 27 точки, 22 добави Тони Гуджино, а Николай Титков завърши с 16

БК Академик (Пловдив) записа страхотна победа като домакин на Левски. Пловдивчани спечелиха с 92:87 домакинството си в зала „Сила“ в отложен мач от 14 кръг на НБЛ.

Пловдивчани бяха без Робърт Фрейманис, който е със счупено ребро и все още не е ясно колко ще отсъства и това наложи Академик да играе с осем играчи през целия мач.

Баскетболистите на Академик бяха подкрепени от волейболистките на Марица в двубоя. Маричанки върнаха жеста, след като и Академик подкрепи волейболистките в двубоя в Шампионска лига вчера срещу руския Динамо.

Академик стартира ударно двубоя и спечели първата четвърт с 20:14. Във втората четвърт Левски успя да спечели с точка – 25:24 и така на полувремето резултатът беше 44:39.

Третата четвърт приключи при 18:13 за Левски и за първи път от началото на двубоя гостите водеха с 60:59. Въпреки умората и малката ротация пловдивчани успяха да вземата последната четвърт с 33:27 и така спечелиха двубоя с 92:87.

Най-резултатен стана Васил Бачев с 27 точки, 22 добави Тони Гуджино, а Николай Титков завърши с 16. Чавдар Костов стана най-резултатен за Левски с 28 точки.

Това беше последен мач за Академик преди паузата за националните отбори. Следващият мач на пловдивчани е на 5 март отново отложена срещу от НБЛ тя е гостуване на Балкан в Ботевград.

Подобни статии

Top