Академик подписа договор със сръбски 219-сантименров гигант!

29-годишният център Неманя Бешович е европейски шампион до 18 години със Сърбия, 4 пъти шампион с Партизан, 4 пъти носител на Купата, 3 пъти шампион в Адриатическата лига

БК Академик (Пловдив) привлече нов център, става въпрос за сърбина Неманя Бешович, който ще заеме мястото на Руот Монийонг.

29-годишният баскетболист има сериозна кариера и е бил европейски шампион до 18 години със юношите на Сърбия. Бешович е и с внушителен ръст от 2.19 м. Стартира кариерата си в мъжкия баскетбол във Войводина, а в периода 2008-2012 играе в гранда Партизан, с който е четири пъти шампион на Сърбия, четири пъти носител на Купата на страната и три пъти шампион в Адриатическата лига.

Играл е още за белгийския Роял Баскет Пепинстер, северномакедонския Струмица, а от 2017 се състезава в отбори от Близкия изток – играл е за тимове от Саудитска Арабия, Катар, Иран и ОАЕ.

Бешович е бивш младежкия и юношеския национал на Сърбия. Той става европейски шампион до 18 години през 2009 г. във Франция, а две години по-късно е сребърен медалист на Световното първенство с отбора до 19 години в Латвия.

През новия сезон Академик ще се състезава на четири фронта – НБЛ, Купа България, Балканска лига и ФИБА Къп.

 

Подобни статии

Top