Академик пред служебна победа над Балкан

Домакините спечелиха с 86:76, но в последните 5 минути пуснаха в игра едновременно петима чужденци

Балкан (Ботевград) победи с 86:76 тима Академик Бултекс 99 в среща от поредния кръг в Националната баскетболна лига, но „зелените“ е вероятно да получат служебна загуба, тъй като са нарушили правилника.

Старши треньорът на домакините Небойша Видич пусна петима чужденци едновременно на терена 5:04 минути преди края на срещата, което е забранено от правилника по чл 40.45.

„За този инцидент е виновен старши треньорът, т.е. аз самият. Ситуацията е крайно неприятна, защото едно невнимание заличава толкова солидна подготовка за тази толкова важна за нас среща“, коментира след срещата старши треньорът на Балкан Небойша Видич.

„Наистина ще бъде жалко, ако загубим служебно. Защото се видя, че в по-голяма част от мача успяхме да надиграем съперника и да го спечелим. Ако решението бъде взето, не ни остава нищо друго, освен да побеждаваме във всички останали мачове, за да запазим първото място“ каза Христо Захариев от тима на Балкан.

„Заради формалното нарушение на правилника имахме намерение след мача да подадем контестация. При справка с Наредбата обаче стана ясно, че тя не е необходима.

Що се отнася до самия мач, мисля, че имаше определени несправедливости спрямо нашия отбор с поредните технически нарушения. Но иначе се получи интересна среща. Тежки мачове ни чакат, от Балканската лига срещу Башкими и срещу Академик (София). Каквото зависи от мен ще направя и ще подходим с необходимото уважение към тях и се надявам да изиграем добър мач, защото и срещу Академик няма да ни е лесно“, каза старши треньорът на гостите от Пловдив Асен Николов.

Днес Комисията по котестациите ще се събере в 12 часа в офиса на НБЛ, където ще разгледа случая и ще изгледа запис на двубоя, за да установи налице ли е формално нарушение на правилата или не. След като бъде спазена тази процедура ще бъде взето решение дали да се уважи контестацията на Академик Бултекс 99, като становището ще бъде публикувано официално.

Подобни статии

Top