Академик приема Башкими за голяма битка

Пловдивчани загубиха първия плейоф за Топ 4 в Балканската лига с 13 точки и очакват мощна подкрепа в Колодрума

Академик Бултекс 99 приема тази вечер от 18:30 часа на Колодрума косовския Башкими в последен плейоф за попълване на Топ 4 на Балканската баскетболна лига. Там вече са първите два отбора от редовния сезон – македонският Блокотехна и българският Рилски спортист, както и Левски Лукойл, който снощи постигна втора победа на СК Тирана.

Косоварите от Призрен направиха снощи официалната си тренировка и имат добър аванс от 13 точки след първата среща. Преднината им обаче е преодолима и в Колодрума се очаква невероятна битка до финалната сирена.

Академик игра доста слабо преди седмица в Призрен и в лагера им са доволни, че загубиха само с 13 точки разлика след много силна последна четвърт. Сега домакините трябва да се представят в съвсем различна светлина и звездите Дурчев, Юмипиг, Димитров и Маравич трябва да дадат личен пример. Опитът на Груев също ще бъде много важен, като той пропусна мача от НБЛ в Ботевград през уикенда, но се очаква да бъде на игрището довечера.

Башкими пристигна в Пловдив с нагласата отново да играе за победа, а не просто да защитава аванса си от първия мач. Залогът е доста голям и баскетболистите на гостите трябва наистина да бъдат много концентрирани. Те отново ще се надяват Аарън Мос, Микаиле Тимушич и Фредерик Щутц да повторят блестящото си представяне от Призрен. Отборът на Башкими има силите да продължи напред, но баскетболистите трябва да се раздадат на 100 процента.

Снимка: balkanleague.net

Подобни статии

Top