Академик привлече американски пойнт гард, Дайшон Найт си тръгва (ВИДЕО)

Трой Франклин идва от литовския Йонава, Найт преминава в черногорския Морнар

Академик Бултекс 99 привлече американски пойнт гард. Трой Франклин пристигна вчера в Пловдив, а днес ще премине медицински прегледи. Той идва от литовския Йонава, от който бе част през настоящия сезон.

Започва кариерата си в колежанския шампионат на САЩ, през 2015 година преминава в датския Нествед за един сезон, следва едногодишен престой в словенския Сикст Приморска и завръщане в Нествед, а от началото на сезон 2018-2019 премина в Йонава.

Трой Франклин е роден на 7 ноември, 1989 година в Балтимор, Мериленд. Висок е 183 см и тежи 79 кг. Новият играч няма да участва в гостуването на пловдивския тим на Берое в Балканската лига днес от 19:30 часа, но се очаква да бъде на разположение за двубоя от НБЛ срещу Черно море в събота от 18:30 часа в Колодрума.

Гардът ще замени друг американец – Дайшон Найт, който заигра в Академик Бултекс 99 от началото на настоящия сезон и се превърна в основен реализатор на отбора. Найт си тръгва от пловдивския тим и ще продължи кариерата си в черногорския тим Морнар, който играе в Адриатическата лига, бе част и от турнира Еврокъп.

Ръководството на Академик Бултекс 99 благодари на Дайшон Найт за усилията, които положи за отбора и му пожелава успех в новото предизвикателство.

Подобни статии

Top