Академик загуби със 77:91 като гост на Балкан - DC news

Академик загуби със 77:91 като гост на Балкан

Това бе последният мач за годината на възпитаниците на Йордан Янков и Сашо Груев

Академик (Пловдив) записа четвърта загуба в НБЛ, в която има и четири победи. Пловдивският баскетболен тим отстъпи като гост на Балкан със 77:91 (24:30, 17:25, 15:15, 21:21). Момчетата на старши треньора Йордан Янков се държаха много достойно в Ботевград, въпреки, че това бе седмият им мач в рамките на 14 дни в НБЛ и Балканската лига. Академик догонваше съперника си почти до самия край и обратът не бе много далеч, но умората и точната стрелба на домакините от тройката си казаха тежката дума.

Първата четвърт бе равностойна с лек превес на Балкан. Във втората ботевградчани постепенно натрупаха двуцифрен аванс и на почивката поведоха с 14 точки. След подновяването на играта Академик отговори със серия от 9:1 и стопи част от пасива си, но до края на третата четвъртина Балкан си върна преднината. В последната четвърт гостите отново не се предадоха и стопиха пасива до 5 точки, като имаха реални шансове да обърнат резултата. Тогава обаче дойдоха три поредни тройки на Божидар Аврамов, които отново вдигнаха двуцифрена разлика 2 минути преди сирената и предрешиха изхода на мача.

Академик бе равен в отделните статистически показатели, но отстъпи значително в тройката – 7 срещу 14 на съперника.

Йере Вуцица бе най-полезен за пловдивчани с 20 точки, Васил Бачев добави 13, Николай Титков – 12. За победителите се отличиха Божидар Аврамов с 20 точки, Сияни Чембърс с дабъл-дабъл от 16 точки и 10 асистенции и Марин Маринов с 11 точки. За Академик това бе последният мач за тази календарна година.

Подобни статии

Top