Акрапович: Има сериозен интерес към наши играчи

Димитър Димитров-Херо е искал Йосип Томашевич в Берое, останалите оферти са предимно от чужбина

Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапо­вич потвърди, че има инте­рес от чуждестранни клубо­ве към играчи на тима.

„То­ва е съвсем нормално след доброто представяне. Ко­гато работиш усърдно и гледаш само напред, а не на­ляво или надясно, и нещата се получават. Когато има нещо конкретно, ще го обя­вим. Това са нормални про­цеси, когато даден футболист се представя добре да бъде харесан и клубът да го продаде, за да изкара пари. Говоря по принцип. Все още не мога да споделя имена, защото шампионатите в тези страни не са завърши­ли.

Работим и по селекцията. Постоянно гледаме играчи. Близо сме до един футболист, но тук не мога да кажа повече конкретика. Хубаво е, че Милош Петрович и Йосип Томашевич остават. Другата седмица трябва да подпишат своите договори“, каза босне­нецът пред „Тема Спорт“.

В същото време „Меридиан мач“ разкри, че от Берое са пробва­ли да измъкнат един от най-важните играчи в схемата на Акрапович – Йосип Томашевич. Хърватинът е бил следен под лупа от един от помощни­ците на бургазлията – Георги Чиликов. Бив­шият нападател на Левски и ЦСКА останал доволен от пока­зателите на Томашевич по време на мачовете.

За тяхно съжаление Томашивич обяви, че не би напуснал Локомотив и ще подпише нов договор.

„Остават ни три двубоя, в които се надявам да взе­мем максимума от точки. Това, че се класирахме за Ли­га Европа, не значи, че от­писваме шампионата. Още не мога да кажа дали ще имаме лагер преди новия се­зон, защото ни предстои и финал за Суперкупата. Си­туацията е леко комплици­рана, но ще гледаме да изи­граем две-три контроли“, каза още Бруно Акрапович.

Подобни статии

Top