Акрапович: Локомотив има добър треньор - DC news

Акрапович: Локомотив има добър треньор

Обичам Пловдив и вратите за мен там са винаги отворени, но плановете ми за бъдещето в момента са други

Бившият наставник на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович сподели, че не е бил близо до завръщане в отбора след напускането на Александър Тунчев. Припомняме, че името на босненеца бе спрягано със завръщане на „Лаута“, като впоследствие Локомотив бе поет от Александър Томаш. Акрапович коментира пред Sportal.bg представянето на тима и отново заяви, че Локомотив има специално място в сърцето му.

Следите ли какво се случва с български футбол и Локомотив Пловдив?

Постоянно следя какво се случва с футбола в България. Даже онзиден гледах второто полувреме на мача между Арда и Локомотив Пловдив. Беше много интересен двубой. Футболистите на Локомотив показаха характер, за което искам да ги поздравя. Даже накрая ме хвана яд, защото можеха да вкарат и пети гол, с който да победят.

Под ваше ръководство защитата бе най-силното звено и трудно отборът можеше да напусне четири гола в своята врата. На какво отдавате това?

Този въпрос не трябва да бъде зададен на мен. Смятам, че в момента Локомотив изпитва трудности заради смяната на схемата. Футболистите сякаш са свикнали със схемата, която наложих аз – 3-5-2, която е доста агресивна. Просто намерих нужните футболисти за тази формация. Биската вдясно, Чико отляво, Йосип Томашевич… Също така се надявам, че отборът ще успее да направи добра селекция през лятото. Локомотив в момента си има добър треньор, който има своите виждания за играта. След напускането ми Саня (Александър Тунчев) остави футболистите да играят така, както бяха научени и постигна добри резултати.

След напускането на Александър Тунчев вашето име се завъртя като потенциален нов наставник на отбора. Имаше ли нещо вярно в тези спекулации.

Не! Не съм разговарял с никого. Много пъти съм казвал, ще го кажа и сега, че аз обичам Локомотив, но не съм разговарял с никого след напускането на Александър Тунчев. Обичам Пловдив и едно решение за завръщането ми би било много лесно за мен. В момента обаче имам други планове за бъдещето, а в същото време Локомотив си има добър треньор. Разбира се, че от моя страна вратата за завръщане е винаги отворена, но не сега. Пожелавам всичко най-хубаво на Локомотив и феновете му, защото с отбора спечелихме трофеи – две Купи, Суперкупа. Играхме и в европейските турнири. Пловдив винаги ще има място в сърцето ми.

Подобни статии

Top