Акрапович: Не сме правили оферта на никакъв алжирец!

В Локо се работи постоянно по селекцията, набелязали сме двама българи за лятото

Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович отрече категорично информациите пред Gong.bg,  че алжирският футболист Уалид Арджи е бил пред преминаване при „смърфовете”. По-рано през седмицата се появиха слухове, че Арджи е отказал предложението на Локомотив, ала роденият в Зеница специалист отрече тези неща. Той също така потвърди, че в клуба се работи непрекъснато по селекцията, а също така е предложил на Христо Крушарски да се вземат двама нови играчи от родната Първа лига.

„Неверни са информациите, че сме имали предложение към алжирския футболист, не е имало оферта от нашата страна. Към нас трябва да е пратено видео, след това трябва да се повика на тренировка и ако всичко друго е наред едва след това получава предложение договор. Нямаше такъв контакт към него”, коментира Акрапович.

„По време на пандемията се намирам в Аугсбург, Германия. Всеки ден прилича на миналия ден. Държим връзка с отбора, опитвам се да остана позитивен, надявайки се нещата да се променят в позитивна насока. В Германия нещата започнаха да вървят добре и дано се случи същото и в България”, каза още треньорът на носителя на Купата на България за миналия сезон пред Gong.bg.

На въпрос, свързан с доиграването и приключването на този сезон, Акрапович отбеляза:

„Според мен всички искаме да доиграем първенството. Всички треньори, играчи  – желанието ни е да сме на терена, но трябва да имаме достатъчно време, за да се подготвим. Формата на играчите им е отпаднала с тези тренировки вкъщи и не е лесно да се подготвим наново. Тогава няма да сме на 100% и е много вероятно да има много контузени играчи.

„Ако е възможно да се играе май, юни и да се изиграят мачовете, то аз съм за този вариант. Трябва да помислим за новия сезон, но никой не знае в цял свят. В Германия също още не са взели решение и няма нищо конкретно. Надявам се УЕФА да направи някаква система, за да са доволни всички клубове и след това няма да има нещо, което не е окей за дадени клубове. Важно е всички да са съгласни”, добави Акрапович

„Селекция в Локомотив се прави нон-стоп. Всичко е отворено при нас, гледа се навсякъде къде има свободен играч. Такъв, който има желание да дойде на „Лаута”. Много активни сме в това направление, знаем за нашите възможности, които са добри и може да предложим нещо сериозно на играчите. Най-важното е да са важни за нашия отбор. Опитвам се винаги да привличам млади футболисти. Искам да работя и той да иска да направи нещо от себе си в кариерата. Не само да дойде и да получи двойни пари, но това за мен не е пътят, аз не искам такива играчи. Имаме вече скаутски-анализи на няколко футболисти. В това число говоря и българи. Предложих на Крушарски двама играчи от България, но каква ще е ситуацията след коронавируса – ще видим дали те биха дошли. Моята идея е да работим с повече млади футболисти и българи”, отсече треньорът на пловдивския гранд.

„Искам да поздравя всички колеги и треньори, тъй като е много трудно за всички нас. Надявам се всички да са наред със семействата си и близките. Искам да поздравя и нашите фенове, тъй като ми липсват. Не на последно място искам да честитя Великден и на всички българи и да пожелая светли празници”, завърши интервюто си Бруно Акрапович.

Подобни статии

Top