Аксесоари за книги подрежда в изложба библиотека „Иван Вазов“

Експонирани са образци с елементи от народната традиция

Изложба с сксесоари за книги подрежда НБ „Иван Вазов“ в Пловдив; творбите са на Стефка Константинова и Славена Шумарова-Запрянова.

Във витрини са експонирани образци с елементи от народната традиция – шевици, бродерии и др. Основният фокус пада върху кълъфки и разделители за книги, съчетаващи модерното с традиционното. Използвани са модели от автентични шевици от дрехи с богата орнаментика от различни области на България.

Стефка Константинова е компютърен специалист, но влечението към приложното изкуство я кара да експериментира и така достига до създаването на свой бранд Bunny in a pocket/Gogi made it! Дългите часове, прекарани пред компютърния монитор намират свой творчески отдушник.

Славена Шумарова-Запрянова е филолог, хоноруван преподавател и работи като библиотекар в ПУ „Паисий Хилендарски“. Наред с реализирането на творческите си търсения извън професията, тя, заедно със съмишленици организира, изложби и курсове Handmade.

Обединявайки усилията си, двете авторки създават изложбата, която по своеобразен начина акцентира върху четенето като удоволствие и възможност за развитие. Експозицията може да бъде разгледана от днес до 14 декември при спазване на утвърдените противоепидемиологични мерки.

Подобни статии

Top