Актриса от „Сексът и градът“ се кандидатира за губернатор на Ню Йорк

Адвокатката Миранда от „Сексът и градът“ се кандидатира за губернатор

Актрисата и активистка Синтия Никсън, позната с ролята на адвокатката Миранда Хобс в хитовата телевизионна поредица „Сексът и градът“ и филмовите екранизации, ще се кандидатира за губернатор на щата Ню Йорк, съобщиха световните информационни агенции.

Оповестявайки началото на кампанията си в Туитър, 51-годишната Никсън заяви, че сред водещите ú каузи са подобряване на здравеопазването и „разбитата“ системата на метрото.

„Дойде ни до гуша от политици, които ги е грижа повече за медийните заглавия и властта, отколкото за хората“, казва Синтия Никсън.

Актрисата ще се бори за номинация от Демократическата партия през септември. В надпреварата за важния пост, 51-годишната Никсън ще се бори за номинацията на Демократическата партия срещу сегашния губернатор Андрю Куомо.

„Обичам Ню Йорк и ще се кандидатирам за губернатор“, това написа популярната актриса в социалната мрежа.

След края на култовия сериал, Никсън се отдръпна от актьорската кариера. Тя съсредоточи вниманието си към различни социални дейности, както и множество каузи, свързани с образованието.

Актрисата се ожени за партньорката си Кристин Маринони през 2012 г. Двете минаха под венчило три години след годежа си, който се случи по време на шествие в подкрепа на еднополовите бракове в Ню Йорк

Top