Актриса представя ретро сапуни в Капана

Колекция и инсталация от ретро сапуни представя актрисата Ина Добрева

Изложба на ретро сапуни от Европа и България открива тази вечер  от 19.00 часа в Галерия CU29 в Капана актрисата Ина Добрева. Необичайната експозиция „За кого бие Камбаната“ е част от програмата на Европейска столица на културата – Пловдив 2019 и представя сапуна – този ежедневен битов предмет като средство за свързване с миналото ни, със спомените ни през аромата му, вида му, до допира с него.

Изложбата ще покаже не само колекцията от ретро сапуни, събирани дълго време от авторката и всеки от тях носещ характерния вид на своето време, като дизайн, опаковка, шрифт. Ще бъде представена и съвременна инсталация от най-известния от соц-миналото ни сапун „Камбаната“.  Ина Добрева разказва още за над стогодишната историята на фабриката, където се е произвеждал сапун „Камбаната“ и за съдбата му днес.

В неделя, 12 май, от 17.00 часа ще се проведе и сензитивен пърформанс, участниците в който ще бъдат провокирани да взаимодействат със сапуна и неговата консистенция по любопитен и доста релаксиращ начин. Участието в пърформанса е със свободен достъп, а капацитетът е 25 души.

Вдъхновена от любовна история, изложбата „За кого бие Камбаната“ нежно стимулира възприятията на публиката и ни връща в миналото по модерен и нетрадиционен начин.

Подобни статии

Top