Актрисата Цветана Манева рисува с бои за коса върху 12-метрова Стена на красотата (СНИМКИ И ВИДЕО)

Основна фигура в импровизирания пленер бе пловдивският художник Васил Стоев

Актрисата Цветана Манева нарисува с червена боя за коса буквата М върху 12-метрово платно, наречено „Стена на красотата“. Стената бе монтирана пред Втора палата в Панаира и на нея бяха изрисувани Куюмджиевата къща (Етнографският музей), както и мотото на фондация „Пловдив 2019“ TOGETHER, които трябваше да бъдат оцветени от гостите на тазгодишния XXVIII Италиански фестивал на красотата и прическата.

В голямото рисуване, на което бе даден старт от живописеца Васил Стоев, се включиха също посланикът на Индонезия в България – Н.Пр. Сри Астари Расджид и дори зам.-кметът Георги Титюков. В импровизирания пленер участваха също световноизвестните топстилисти Елиабе Морейра от Бразилия и Алесандро Фратини от Италия. Гости и участници във Фестивала също нарисуваха спонтанните си емоции, присъединявайки се към общата идея на събитието с инициативата „Пловдив Европейска столица на културата 2019“. Креативна атмосфера създаваха и музикантите от пловдивската рок-група „The Doctor`s”.

Събитието бе открито с тържествените химни на България и Италия. Те бяха изпълнени от пловдивския дамски хор „Евмолпея“.

1 2

Подобни статии

Top