Акция на полицията в Пловдив: Двама са в ареста заради наркотици (СНИМКИ)

Задържан е наркопласьор от „Столипиново“, както и криминално проявен от Кърджали

36-годишен наркопласьор, известен с прякора „ЛА“ е задържан в хода на проведена специализирана полицейска операция на територията на квартал „Столипиново“ в Пловдив.

Криминалистите на Шесто РУ открили и иззели от дома му общо 25 пакетчета наркотично вещество, разпределено на дози. Съдържанието на  23 от пакетчетата е амфетамин, а в останалите две е открит хероин. Количество ще бъде установено след изготвянето на химичната справка от експертите от “ Базова научно- техническа лаборатория“ на пловдивската полиция. Мъжът е задържан в ареста за срок до 24 часа. По случая се води досъдебно производство под надзора на прокуратурата.

Задържан за притежание на марихуана е и втори мъж. В хода на процесуално-следствените действия от жилището на 38- годишния извършител криминалистите са открили и иззели марихуана с общо тегло 272,4 грама. Иззета е и електронна везна, по която са открити следи от марихуана.

Извършителят на престъплението е криминално проявен и осъждан, родом от гр. Кърджали. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 354а ал. 1 от НК. Матириалте са докладвани на Окръжна прокуратура, а мъжът е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа.

Подобни статии

Top