Акция по кръводаряване започва в Асеновград

Кампанията ще продължи три дни

Регионален център по трансфузионна хематология (РЦТХ) – Пловдив ще проведе традиционната акция за безвъзмездно кръводаряване. Вследствие на епидемията от COVID–19 доброволните кръводарители са намалели драстично, съобщават от центъра. И за набавянето на необходимите количества кръв и кръвни съставки за нуждите на здравните заведения се надяват на отзивчивостта и човечността на жителите на община Асеновград.

Екипите от кръвен център – Пловдив са запознати и спазват всички противоепидемични мерки за безопасност при работа в условията на COVID-19 и изисквания, съобразно заповедта на здравния министър. Това гарантира запазване здравето на кръводарителите и специализираните професионалисти, извършващи кръводаряването, уверяват от организацията.

Целта на безвъзмездното кръводаряване е задоволяване на лечебните заведения с кръв и кръвни съставки, приобщаване на повече хора към идеята за благотворителност, милосърдие и добротворство.

Акцията ще се проведе в три дни – на 08.02.21 г., 09.02.21 г. и 10.02.21 г. от 09:00 ч. до 12:30 ч. в МБАЛ – Асеновград. Мотото на кампанията е „Дарете кръв, подарете живот“.

Подобни статии

Top