Акция "Респект" в ромската махала в Асеновград, след боя в петък - DC news

Акция „Респект“ в ромската махала в Асеновград, след боя в петък

Полицайка е пострадала при боя с дървени колове и метални тръби между две ромски фамилии в кв. „Лозница“

Полицайка е пострадала леко при междусъседската свада в ромския квартал „Лозница“ в Асеновград в петък. Това стана яно по време на брифинга в махалата на ръководството на полицейската дирекция, след началото на днешната мащабна спецакция, чиято цел е да респектира живеещите в махалата.

„Операцията цели да има и респектиращ ефект в ромската махала, в която в петък се сбиха две ромски фамилии и при свадата бе ранен един човек„, заяви по време на брифинга ст. комисар Васил Костадинов, директор на Областната дирекция на полицията. По думите му тя е съвпаднала с този случай, който е станал на улицата, на която се проведе брифинга. „При този случай е демонстрирано неприемливо незачитане на законите в страната“, допълни ст. комисар Костадинов.

Полицейската служителка от Районното управление в Асеновград има леки наранявания на ръката. Охлузванията полицайката получила, докато с колегите си се опитвала да разтърве биещите се с с дървени колове и метални тръби роми. Тя била част от първия екип, пристигнал на място на разправията. Ромите потрошили прозорците на патрулката.

По случая са образувани две досъдебни производства в пловдивската прокуратура.

Двама души са задържани по време на полицейската акция, която се провежда на територията на целия Асеновград. Други 4 лица от ромската махала са представлявали интерес от страна на полицията, съобщи комисар Радослав Начев, зам.-директор на Областната дирекция на МВР в Пловдив.

При акцията са проверени 221 автомобила и 324 души. Съставени са 64 фиша и 23 акта по Закона за движение по пътищата. Извършени са проверки също в 23 търговски обекта, като са установени стоки с незаконни марки и брандове.

Спецакцията продължава, тя обхваща също ромските махали на Садово и селата Болярци и Боянци.

Подобни статии

Top