Акция в „Столипиново“, дилър на дизайнерска дрога е арестуван (СНИМКА)

Мъжът е стар познайник на полицията и с множество криминални прояви

От полицията в Пловдив съобщиха за задържането на дилъра Рашко – Гардияна в кв. „Столипиново“. В дома му са открити 23 дози „бонзай“ и неразфасовано количество от същата дизайнерска дрога.

В хода на проверка по линия наркоразпространение на територията на етническия квартал в Пловдив служители на Шесто РУ са претърсили жилището на 53-годишния Рашко Топалов, който е стар познайник на полицията с множество криминални прояви за разпространение на наркотични вещества. От дома на дилъра и 50-годишната му съпруга служители на криминална полиция са иззели и неразфасован пакет от дизайнерската дрога, който е трябвало да бъде разпределен на дози, за да бъде продаден на улицата.

В хода на предприетите процесуално-следствени действия от дома на семейството са открити и иззети пари и мобилни телефони.

На улицата доза от синтетичната дрога, която прави консуматорите почти мигновено зависими, се търгува около 3 лева, поясняват от полицията. Пристрастяването към наркотика, който е от групата на синтетичните канабиноиди, предизвиква агресия, гърч и дори смърт.

Пласьорът е в ареста. Започнато е бързо производство за престъпление по чл. 354 а от НК. Работа по документиране на престъпната дейност, свързана с намерените наркотични вещества продължава под наблюдение на прокуратурата.

Подобни статии

Top