Акция „Великден“ в община Първомай

От 1 май в общината стартира програма за топъл обяд на нуждаещи се

Община Първомай ще подпомогне организираната в  социалната мрежа от група млади жени кампания «Великден». По инициатива на кмета Николай Митков, който се включва и с лични средства, местната власт ще осигури  транспорт и доброволци за разнасянето на събраните продукти. На призива за помощ в трудните времена се  присъединяват и други служители от общинска администрация.

«В навечерието на светлите великденски празници ни се иска да помогнем на най-уязвимите групи наши съграждани, да протегнем ръка и проявим съпричастност», споделя Николай Митков като допълва, че от 1 май на територията на общината стартира програмата «Топъл обяд в условията на изолация». В рамките на 33 дни по инициатива на Националното сдружение на общините  ще бъде осигурен обяд на хората в нужда.

Междувременно по  линия на БЧК в община Първомай са получени 2 800 килограма хранителни продукти, които ще бъдат раздадени на нуждаещите се, картотекирани в   Агенцията за социално подпомагане.

3 000 броя предпазни маски са осигурени от общинска администрация и тяхното получаване е организирано по населени места, в кметствата и пунктовете за получаване на пенсиите.

Подобни статии

Top